Naturligleg.dk
Find Naturligleg.dk på Facebook

Materialer

 
MaterialerEdderkoppens bolig
Valg af materialer er utroligt vigtigt og det grundlæggende for, at få en smuk, brugbar og ikke mindst holdbar legeplads. NaturligLeg.dk har som udgangspunkt valgt naturmaterialer som i sig selv er flotte og holdbare.
Når vi i NaturligLeg.dk udvælger vores materialer, gør vi os desuden overvejelser om, hvordan vi påvirker vores omgivelser – miljøpåvirkningen spiller ind i vores materialevalg.

Robinietræ
Robinietræet er med sine organiske former og intense gyldne farve et flot og næsten eventyragtigt stemningsgivende materiale. Robinietræet har samtidigt en meget lang levetid også i direkte kontakt med jord og er derfor et naturligt materialevalg for NatuligLeg.dk. Den lange levetid eller holdbarhed skyldes at træet har en meget tæt årestruktur og et højt naturlig indhold af garvesyre og olier.

NaturligLeg.dk bruger robinie stammer, hvor bark og splintved er taget af, så der kun er kernetræ tilbage. Overfladen er derefter pudset. Vi bruger stolper med dimensionerne 12-20, de stolper der sættes i jorden er min. 14-18 cm. Vi har valgt at efterbehandle vores redskaber med miljøvenlig olie, for at fremhæve træets gyldne farve, rent holdbarhedsmæssigt er det ikke nødvendigt.

Se mere om robinietræets holdbarhed hos Teknologisk Institut (Træ i jord - Viden Om Træ)
I NaturligLeg.dk kan du både få robinietræ med og uden FSC mærket. Alt træ kommer fra plantager.
Vi vil på sigt udelukkende bruge FSC mærket træ.

Sibirsk lærketræ
Til beklædning og platforme, hvor der ikke forekommer jordkontakt anvendes sibirsk lærketræ. Sibirsk lærk er langsomt voksende på grund af de lave temperaturer, og det betyder at træet har en tættere årestruktur, og dermed en bedre holdbarhed.

Dansk lærk og Douglas
Anvendes til bålhuse og lignende, samt til kalmarbrædder. Kalmarbrædder er brædder, hvor barkkanten ikke er skåret væk. Lærk og Douglas er fra naturens hånd beriget med et stort olieindhold, hvilket øger holdbarheden.

Rustfrit stål
På alle NaturligLeg.dk’s produkter er alle beslag, bolte, skruer, kæder mv. udført i rustfri stål. Ligeledes er rutchebaner, glidestænger, brandmandsstænger, kolbøttestænger og lignende udført i rustfri stål. De sidstnævnte produkter er ligeledes TÜV godkendt. 
 
Net og tov
NaturligLeg.dk bruger taifun tov til net, rebstiger, tov o.l. Taifun tov er et nylon / plast tov uden pvc med stålindlæg, som forebygger hærværk. Taifun tovet giver sig ikke og bliver ikke slapt som alm. reb. Vores klatrenet er udført med Polyfix samlingssystem, som er TÜV godkendt. Polyfix samlingssystem giver det mulighed for at udskifte enkelte tov i et net ved slitage, frem for at skulle skifte hele nettet. På enkelte redskaber anvender vi finmasket kravlenet, som er udført i nylon.
 

 
 
NaturligLeg.dk ApS - Hornum Søvej 19, 9530 Støvring - Telefon: +45 9698 3030 - E-mail: info@naturligleg.dk